Meer dan 20 dagvaardingen rond virtuele munt Bitcoin

Meer dan 20 bedrijven die de virtuele munt Bitcoin gebruiken, hebben een dagvaarding in de bus gekregen van het ministerie van Financiën van de Amerikaanse staat New York. Dat schrijft de Wall Street Journal.

Meer dan 20 bedrijven die de virtuele munt Bitcoin gebruiken, hebben een dagvaarding in de bus gekregen van het ministerie van Financiën van de Amerikaanse staat New York. Dat schrijft de Wall Street Journal. De autoriteiten voeren momenteel een onderzoek naar zaken als consumentenbescherming, investeringsstrategieën en witwaspraktijken bij virtuele valuta als Bitcoin. Volgens een rapport dat maandag verschijnt, zouden heel wat bedrijven die werken met dit soort alternatieve munteenheden, zich niet aan de wet houden.

Onlangs werd er in New York nog een ‘witwasbank’ opgerold, waarbij volgens justitie zeker 6 miljard dollar was doorgesluisd door gebruik te maken van een virtuele munt.

Bij die onderneming, genaamd Liberty Reserve, zou onder meer geld zijn witgewassen dat verdiend was met kinderporno, drugssmokkel, verkoop van illegale en criminele software en gestolen privégegevens.

Ticker Intussen gaan er ook geruchten dat Bloomberg intern een heuse Bitcoin-ticker aan het testen zou zijn (een ticker is een symboom in de vorm van letters en/of nummers waarmee aandelen geïdentificeerd kunnen worden).

(Belga/FT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content