Meer omzet maar minder winst voor HP Inc.

. © .

HP Inc boekt in 2017 een omzet van 52,1 miljard dollar, dat is een stijging van 8 procent (een stijging van 9 procent in constante valuta) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde licht naar 2,5 miljard dollar.

De omzet in het vierde kwartaal bedroeg 13,9 miljard dollar, dat is een stijging van 11 procent (een stijging van 12 procent in constante valuta) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“Onze resultaten tonen aan dat HP sterk is en sterker wordt”, aldus Dion Weisler , President en CEO, HP Inc. “We boekten een omzetgroei over zowel Personal Systems als Print, met een brede groei van dubbele cijfers in alle drie regio’s, terwijl ook het bedrijfsresultaat en de niet-GAAP-winst per aandeel op jaarbasis stijgen.”

Verdeeld over de regio’s is 46 procent van HP’s omzet afkomstig uit Noord- en Zuid Amerika. 34 procent komt uit Emea (inclusief Rusland) en nog eens 20 procent uit de regio Asia Pacific. De omzetstijgingen zijn respectievelijk 6, 8 en 11 procent op jaarbasis. Al zou de stijging voor Emea op 1 procent liggen mocht de wisselkoers stabiel zijn geweest.

Als we kijken naar de producten dan zijn personal systems (computers) goed voor 33,4 miljard dollar (+11% op jaarbasis) waar de printerdivisie goed is voor 18,8 miljard dollar (3 procent op jaarbasis).

De volledige resultaten van HP Inc.’s vierde kwartaal en fiscaal jaar 2017 kan je hier terugvinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content