Meer omzet voor Google-moeder Alphabet

Google Alphabet © Reuters

Alphabet, het moederbedrijf van de populaire zoekmachine Google, heeft in het afgelopen kwartaal wederom een flink hogere omzet behaald. De groei was vooral te danken aan een forse verbetering van de advertentie-inkomsten op mobiele apparaten. Verliezen op investeringen in nieuw projecten wogen echter zwaar.

De geconsolideerde omzet van Alphabet steeg met 17 procent in vergelijking met een jaar eerder, tot 20,6 miljard dollar (ruim 18,3 miljard euro). Op basis van gelijke wisselkoersen zou de omzet 23 procent vooruit zijn gegaan. De nettowinst bedroeg 4,2 miljard dollar, tegenover 3,5 miljard dollar een jaar eerder.

Bij Google, veruit het belangrijkste onderdeel van Alphabet, stegen de inkomsten uit advertenties met 16 procent. De winst van het onderdeel ging met krap 21 procent omhoog.

Onder de bevlogen leiding van financieel directeur Ruth Porat, een voormalig bankier van Morgan Stanley, heeft Alphabet de kosten naar beneden gebracht. Ondertussen is Alphabet drukdoende met het verbreden van zijn horizon. Zo investeert het in zelfrijdende auto’s en slimme thermostaten. Het verlies van de tak die daarin investeert liep op tot 802 miljoen dollar, tegenover 633 miljoen dollar een jaar eerder.

Ondanks de omzet- en winstgroei hadden analisten duidelijk op meer gerekend. In de nabeurshandel op de beurs in New York verloor het aandeel vijf procent. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content