Meer slecht nieuws voor Twitter

© web

Twitter heeft het op meerdere vlakken moeilijk dit jaar. Ook de cijfers voor het mobiele gebruik zijn al maanden slecht.

Twitter heeft het moeilijk in het jaar van zijn tiende verjaardag. Waar andere sociale netwerken flinke groeicijfers laten zien, gaat dit niet makkelijk bij het bedrijf van CEO Jack Dorsey.

De topman werd na een periode van afwezigheid weer aan het hoofd van het bedrijf gezet, waar hij puin moet ruimen. Na een periode als interim-CEO liet hij er dan ook geen gras over groeien bij zijn officiële aanstelling. Hij stuurde 8 procent van het personeel om de kosten te dempen. Maar vooralsnog kan hij aan de aandeelhouders geen winstcijfers voorleggen.

De aandeelkoers ging de afgelopen 12 maanden dan ook met 60 procent omlaag, waardoor er 20 miljard dollar van de waarde in lucht omgezet werd.

Mobiel gebruik daalt

Bovendien heeft Twitter het moeilijk op mobiele apparaten. De gemiddelde gebruiker in de VS surft maar 3 minuten per dag op een mobiel apparaat naar Twitter – dit is zelfs minder dan Pinterest. Bij Facebook was dat in dezelfde periode 10 keer meer.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content