Meer volume en snelheid voor Belgacom-klanten

Episode 85 in de resem van volume- en snelheidverhogingen: Belgacom trekt de snelheden en transfervolumes van de tariefformules Belgacom ADSL Light, Go, Plus en VDSL Boost op. En ook de zakelijke klanten krijgen meer voor hun geld.

Episode 85 in de resem van volume- en snelheidverhogingen: Belgacom trekt de snelheden en transfervolumes van de tariefformules Belgacom ADSL Light, Go, Plus en VDSL Boost op. En ook de zakelijke klanten krijgen meer voor hun geld.

De tarieven wijzigen niet. Enkel het huidige ADSL Time-aanbod blijft onveranderd, de rest krijgt een limiet- en/snelheid verhoging.

ADSL Budget krijgt een verhoging van het maandelijkse volume van 400 MB tot 1 GB. ADSL Light ziet de maximale downloadsnelheid groeien van 2 tot 4 Mbps en het maandelijkse transfervolume van 1 tot 4 GB.

Bij ADSL Go stijgt de downloadsnelheid van 4 tot 12 Mbps en de datalamiet van 12 tot 25 GB. Hier zit wel een klein addertje onder het gras: ADSL Go-klanten zonder Belgacom TV die die verhogingen willen krijgen, moeten contact opnemen met een verkooppunt van Belgacom om na te gaan of hun lijn kan worden overgeschakeld naar ADSL2+. Zij moeten dan “eventueel van modem veranderen en een activatiekost van 50 euro betalen”.

Bij ADSL Plus wordt de downloadsnelheid opgetrokken van 4 tot 12 Mbps en de datalimiet van 35 tot 60 GB. VDSL Boost-klanten zien hun datavolume van 35 naar 60 GB stijgen.

De volumeverhogingen worden automatisch toegepast vanaf 1 juli. De snelheidsaanpassing van ADSL Light gebeurt automatisch begin juli. De verhoging van de downloadsnelheid van de ADSL Go- en Plus-klanten met Belgacom TV wordt pas automatisch uitgevoerd in de tweede helft van augustus.

Overigens zien ook bedrijfsklanten van Belgacom down- en uploadsnelheid stijgen Voor ADSL Pro Compact verhoogt Belgacom zowel de down- als de uploadsnelheid. De maandelijkse volumes van deze formules veranderen niet. De bedrijfsklanten zitten echter met hetzelfde addertje als de ADSL Go-klanten: ze moeten worden overgeschakeld naar ADSL2+ en dat kost moeite (Belgacom-verkooppunt contacteren, van modem veranderen) en geld (50 euro activatiekost).

De downloadsnelheid gaat van 4,6 naar 12 Mbps voor de verschillende producten. De uploadsnelheden verhogen van 320 tot 480 kbps voor ADSL Pro Compact, van 384 tot 512 kbps voor ADSL Pro Compact M en van 448 kbps tot 640 kbps voor ADSL Pro Compact L. De uploadsnelheden worden automatisch gewijzigd op 1 juli.

Overigens verhoogde de kleinere internetaanbieder EDPnet vandaag de limieten van zowel hun ADSL Max6 Dyn als Max6 Fix-pakketten. Eerder al maakte EDPnet bekend de limieten voor de Max24-abonnementen te schrappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content