Meerderheid actieve Internet Explorer-versies binnenkort in gevaar

. © .

Binnen 10 maanden staakt Microsoft het maken van beveiligingspatches voor een aantal IE-browserversies die nog door meer dan de helft van alle IE-gebruikers worden ingezet.

De kans dat al die gebruikers hun IE-versie aan de kant zetten voor een nieuwere versie lijkt gering, zoals ook blijkt uit het aanhoudend gebruik van Windows XP.

Na 12 januari 2016 ondersteunt Microsoft alleen nog

  • IE9 op Windows Vista en Windows Server 2008
  • IE 10 op Windows Server 2012
  • IE 11 op Windows 7, Windows 8.1 Windows Server 2008 R2 en Windows Server 2012 R2

somt Computerworld op. Daarmee komt de beveiligingsondersteuning van IE7 en IE8 volledig te vervallen. De ondersteuning van IE6 eindigt zelfs al in juli wanneer Microsoft Windows Server 2003 bij het oud vuil zet. Ook beveiligingslekken in de Windows 7-versie van IE10 komen niet meer in aanmerking voor reparatie.

Volgens de statistieken van Net Market Share waren de afgelopen maand de versies die gaan vervallen, nog goed voor 60 procent van alle ingebruikzijnde exemplaren van Internet Explorer.

Microsoft heeft de aanpassing van het ondersteuningsbeleid in augustus vorig jaar aangekondigd. Vooral voor bedrijven met legacy webapplicaties die niet met nieuwere versies van IE overweg kunnen, levert dit besluit grote complicaties op. Heel vaak is de browser-versie de reden dat een hele organisatie niet kan overstappen naar een nieuwere versie van het Windows-besturingssysteem.

Al zijn er efficiëntere methodes. Zo beschikt Internet Explorer 11 over een Enterprise Mode die webapps voor oudere versies compatibel maakt met de nieuwste browserversie.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content