Meeste securitygaten bij Apple

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Apple, gevolgd door Oracle en Google, scoort in het eerste kwartaal van 2012 de meeste zwakheden, aldus Trend Micro op basis van Mitre-cijfers. In het rapport over security in het eerste kwartaal van dit jaar, “Security in the age of Mobility”, stelt Trend Micro dat Apple het hoogste scoorde inzake het aantal zwakheden. De securityspecialist baseert zich hiervoor op cijfers van Mitre, de organisatie die de ‘Common Vulnerabilties and Exposures’-lijst bijhoudt. Volgens Trend Micro werden 91 kwetsbaarheden voor Apple-materiaal gepubliceerd, naast 78 voor Oracle- en 73 voor Google-producten.

Apple, gevolgd door Oracle en Google, scoort in het eerste kwartaal van 2012 de meeste zwakheden, aldus Trend Micro op basis van Mitre-cijfers.

In het rapport over security in het eerste kwartaal van dit jaar, “Security in the age of Mobility“, stelt Trend Micro dat Apple het hoogste scoorde inzake het aantal zwakheden. De securityspecialist baseert zich hiervoor op cijfers van Mitre, de organisatie die de ‘Common Vulnerabilties and Exposures’-lijst bijhoudt.

Volgens Trend Micro werden 91 kwetsbaarheden voor Apple-materiaal gepubliceerd, naast 78 voor Oracle- en 73 voor Google-producten. Microsoft staat op rang vier, met beduidend minder kwetsbaarheden (43), maar werd wel geciteerd voor een bijzonder ernstig probleem, te weten een kwetsbaarheid in het Remote Desktop Protocol. Microosft zelf gaf het de hoogste ‘rating’ op zijn schaal van bruikbaarheid door criminelen en voorzag op 13 maart in een ‘patch’.

Overigens brak Apple in het voorbije kwartaal ook zijn record inzake het aantal gepubliceerde patches, zij het dat er kritiek was op de traagheid waarmee een Java-gerelateerd probleem werd opgelost.

Het rapport van Trend Micro wijst voorts op het groeiend gevaar voor boosaardige software in de mobiele wereld, met in het eerste kwartaal van 2012 ongeveer 5000 (!) stuks nieuwe malware voor de Android-omgeving. Ook de groei van sociale media en het gebruik van privé-toestellen voor professioneel gebruik (‘bring you own device’ ofte ‘BYOD’) blijft bedrijven kopzorgen baren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content