Meesterwerken Vincent Van Gogh rollen uit 3D-printer

© Van Gogh Museum
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft samen met Fujifilm Belgium een aantal meesterwerken van kunstenaar Vincent Van Gogh gereproduceerd met een 3D-printer.

Onder de noemer ‘Relievos’ heeft Fujifilm Belgium in samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam vijf meesterwerken van Vincent Van Gogh gereproduceerd met een 3D-printer. Het gaat om de kunstwerken Amandelbloesem (1890), Zonnebloemen (1889), De oogst (1888), Graanveld met donderlucht (1890) en Boulevard de Clichy (1887).

De 3D-replica’s zijn geproduceerd met de UV-inkjetprinters van Fujifilm. De mensen van het museum zorgde voor de kwaliteitscontrole. De gerepliceerde stukken zijn nagenoeg identiek aan de originele, zowel wat betreft het formaat, de kleuren, de helderheid en de textuur, en zelfs de labels aan de achterzijde van het canvas.

“De collectie van het Van Gogh Museum wordt enkel aanschouwd door een relatief gelimiteerd aantal bezoekers. Met de Relievos willen we zijn werk breder beschikbaar maken”, aldus de initiatiefnemers. “Bovendien kunnen kijkers nu veel dichter bij de schilderijen geraken, ze mogen de werken zelfs aanraken!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content