Meg Whitman blijft geloven in Autonomy

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Meg Whitman, de ceo van HP, hamerde er nog eens op dat ze blijft geloven in Autonomy, de producten en de medewerkers. Ze wees ook naar de cashpositie van HP.

Meg Whitman, de ceo van HP, hamerde er nog eens op dat ze blijft geloven in Autonomy, de producten en de medewerkers. Ze wees ook naar de cashpositie van HP.

Meg Whitman is iets meer dan een jaar de topvrouw bij HP. “Het was een kalm jaar”, vertelde ze lachend tijdens het jongste HP Discover 2012 event in Frankfurt. “Holy smoke! Wat een jaar was dat!” riep ze vervolgens uit. Het grootste debacle was ongetwijfeld de afschrijving van 8,8 miljard euro in het door haar voorganger overgenomen Britse bedrijf Autonomy.

Die zaak is nog lang niet van de baan, maar Meg Whitman overtuigde de duizenden toehoorders dat ze “100 procent gelooft in Autonomy, de producten en de werknemers.” Ze wees er tegelijk op dat HP met een omzet van 120 miljard dollar tot de tien grootste Amerikaanse ondernemingen behoort en het jongste jaar een cashpositie van 10,6 miljard dollar opbouwde, “meer dan Coca-Cola, Disney of Mastercard”.

Meg Whitman hamerde erop dat HP de komende twaalf maanden werk zal maken om innovatieve oplossingen veel sneller in de markt te brengen. “We zijn de enige speler die het volledige pakket van toestellen, infrastructuur, software en diensten kan aanbieden. In alle deeldomeinen zijn we nummer één of twee.” Ze herinnerde het publiek dat HP begon als een hardwarebedrijf en dat niet zal verzaken. Over printers vertelde ze dat het de brug zal blijven tussen het analoge en het digitale.”

De HP-ceo pakte nogmaals uit met Jerry Katzenberg, de ceo van DreamWorks die de lofzang zong van Meg Whitman en HP. Whitman zit sinds de beursgang van DreamWorks in de raad van bestuur, toen nog als topvrouw van eBay. DreamWorks is een grootgebruiker van HP, zowel op het vlak van infrastructuur, services en security. “Wij waren de eerste cloudgebruiker van HP”, aldus Jerry Katzenberg die hier in Frankfurt als primeur de trailer van de nieuwste film ‘The Croods’ toonde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content