Megadeals voor Capco

Een groot contract en een grote overname, Rob Heyvaert weet altijd met een knaller binnen te komen.

Als de it-dienstenleverancier voor de financiële sector Capco in het nieuws komt, is het met veel tamtam. Zo ook deze keer. De Tijd schrijft dat het bedrijf van Rob Heyvaert door de overname van het Britse City Practitioners één van de grootste spelers wordt op de markt voor it-diensten aan handelaars in afgeleide financiële producten (zoals opties en futures). City Practitioners draait een omzet van 40 miljoen dollar met 180 mensen. Het bedrijf heeft vestigingen in Londen en New York. Een overnameprijs werd niet meegedeeld.

Daarnaast meldt Heyvaert dat Capco het grootste contract in de geschiedenis van de firma heeft binnengerijfd. Calyon, onderdeel van de Franse financiële speler Crédit Agricole, betaalt 100 miljoen euro voor technische ondersteuning van de kapitaalmarktactiviteiten van de organisatie.

Heyvaert richtte Capco in 1998 op en haalde miljoenen durfkapitaal op, puur op basis van een businessplan. Momenteel werken er zo’n 500 mensen. In het boekjaar 2005 boekte het bedrijf voor het eerst sinds de oprichting winst. Vorig jaar kwam Capco voor 70 procent in handen van de investeerder Symphony Technology Group van de Indiër Romesh Wadhwani.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content