Meisjes vinden steeds vlotter de weg naar technologiestudies

© iStock

In vergelijking met vorig jaar hebben 15 procent meer meisjes zich ingeschreven voor technologiestudies, meldt de VRT-nieuwsdienst.

Dit jaar schreven in totaal 7.987 studenten zich in voor technologierichtingen – de master en professionele bachelor ICT, de professionele bachelor technologie, de master industriële wetenschappen & technologie en ingenieurswetenschappen.

Op naar een recordaantal technologiestudenten

De officiële inschrijvingsperiode loopt nog tot 15 oktober. Mogelijk wordt de kaap van 8.000 overschreden. Dat is een record, want sinds de eeuwwisseling lag het aantal technologiestudenten nooit zo hoog.

Meer vrouwen, maar ze blijven ondervertegenwoordigd

Opvallend meer vrouwen vinden de weg naar technologiestudies (+15 procent), maar in totaal maken ze nog steeds maar 10 procent uit van het aantal generatiestudenten. Vooral bij de professionele bachelors technologie zijn de vrouwen witte raven (4,3 procent). Bij de burgerlijke ingenieurs, tellen we het hoogste procentueel aantal vrouwen (16,6 procent).

‘De vrouwen blijven nog ondervertegenwoordigd, maar de stijging van het aantal vrouwen bij de industrieel ingenieurs met 30 procent is erg goed nieuws’, zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van technologiefederatie Agoria. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content