Meltdown- en Spectre-patches laten ook pc’s met nieuwe cpu’s ongewild herstarten

© Internet
Sebastien Marien Stagiair Data News

Intel onderzoekt momenteel herstartproblemen bij pc’s waarop de Meltdown- en Spectre-patches zijn geïnstalleerd. De chipfabrikant stelde eerst nog dat er enkel problemen waren met de oudere Broadwell- en Haswell-cpu’s, maar daar komt het bedrijf nu op terug.

Op zijn blog geeft Intel meer informatie omtrent de recente updates die de Meltdown- en Spectre-beveiligingsproblemen zouden moeten oplossen. Het bedrijf heeft moeite om de nieuwe patches vlot te laten draaien op alle generaties van processors die blootgesteld zijn.

Een belangrijk probleem dat Intel onderzoekt, heeft te maken met systemen die ongewild opnieuw opstarten. Eerst meende de fabrikant nog dat die waarnemingen zich enkel voordeden bij de oudere generaties processoren, maar nu blijkt dat er ook fouten voorkomen bij de configuraties: Ivy Bridge, Sandy Bridge, Skylake en Kaby lake. Intel deelt voorlopig geen cijfers die een beeld zouden kunnen scheppen over hoeveel systemen momenteel worden getroffen door de bugs.

Benchmarks Xeon-processors

De fabrikant meldde eerder al dat de updates rechtstreeks invloed hebben op de cpu-prestaties van pc’s. Vandaag deelt Intel ook uitgebreid de benchmarkresultaten van datacenters die werken op Xeon-systemen.

In het algemeen treedt de grootste prestatievermindering op bij benchmarks die tests uitvoeren met een hoge cpu-belasting van I/O-taken. In geval van een lagere belasting van de processor, zijn de verschillen met de oorspronkelijke prestaties van de systemen veel kleiner.

Hoewel de patches die Intel doorvoert nog wel complicaties met zich meebrengen, raadt het bedrijf toch aan gebruikers aan om ze te installeren. De chipmaker heeft ondertussen patches voorzien voor 90 procent van de cpu’s die de afgelopen jaren zijn uitgebracht.

Partner Content