Mensen met handicap krijgen nieuw webloket

Met het webloket Handiweb kunnen mensen met een handicap online hun dossier raadplegen.

Met het webloket Handiweb kunnen mensen met een handicap online hun dossier raadplegen.

Handiweb is vrijdag voorgesteld door de directie-generaal (DG) Personen met een Handicap van de federale overheidsdienst (FOD) Sociale Zekerheid. Dat gebeurde in aanwezigheid van staatssecretaris voor Sociale Zaken Jean-Marc Delizée (PS).

Handiweb geeft de gebruikers online een gepersonaliseerd overzicht van hun dossier. Ook zullen de gebruikers vanaf eind 2011 aanvragen kunnen indienen, veranderingen doorgeven, documenten raadplegen en afdrukken, en ze eventueel ook elektronisch ontvangen.

“De verwachtingen van de burger evolueren samen met de technologie en internet laat het toe dat gehandicapten autonomer en minder afhankelijk zijn”, zei de directeur-generaal van de DG Personen met een Handicap, André Gubbels. De DG krijgt ieder jaar meer dan 200.000 nieuwe aanvragen. Het gaat om tegemoetkomingen, attesten of parkeerkaarten.

“De digitalisering van de papieren documenten bij de directie-generaal betekent een grote toegevoegde waarde”, zei staatssecretaris Delizée. “Dankzij een doelgerichte benadering kon de administratie in twee jaar tijd de achterstand inhalen bij het behandelen van dossiers.”

Handiweb is toegankelijk via www.handiweb.be. Er moet wel een elektronische identiteitskaart voor gebruikt worden.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content