Mercedes-Benz wil geen ‘hardwarefabrikant van Google en Apple worden’

- © Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Daimler, het moederbedrijf van onder meer Mercedez-Benz, is niet van plan om slechts de hardwarefabrikant van de auto’s van Apple of Google te worden.

Apple is net als Google bezig met de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. Google heeft al aangekondigd niet van plan te zijn zelf een auto te gaan maken. Ze willen samenwerken met bestaande fabrikanten. Van Apple is nog niet bekend wat het doel van hun project is. Maar op de hulp van Daimler hoeven beide bedrijven in ieder geval niet te rekenen.

“Wij zijn niet van plan om de Foxconn van Apple te worden”, heeft Daimler-CEO Dieter Zetsche tegen The New York Times gezegd. Foxconn, een Chinees bedrijf, is het bedrijf waar Apple mee samenwerkt om iPhones te produceren.

“Het is voor ons belangrijk dat het brein van de auto niet iOS of Android is”, zegt de Daimler-topman. “Het moet ons brein zijn.”

Ook zonder de competitie van Apple en Google moeten autofabrikanten zich aanpassen aan de huidige tijd. De regelgeving in Europa en de VS wordt steeds strenger, waardoor de uitstoot van nieuwe wagens omlaag moet. De enige manier waarop dit haalbaar wordt, is door hybride wagens te produceren. In de toekomst gaat dit richting volledig elektrische wagens. Beide technologieën hebben meer software nodig dan diesel of benzine. Hierdoor komen autofabrikanten en techbedrijven in de toekomst steeds dichter tot elkaar.

Onlangs kondigden Porsche, Audi en Aston Martin al een elektrische wagen aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content