Mercedes wil Google-bril gebruiken als navigatiesysteem

© Google
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Mercedes-Benz wil Google Glass, het slimme brilletje van Google dat fungeert als een smartphone, integreren in zijn gps-navigatiesysteem. De bril moet de bestuurder helpen om gemakkelijker van deur tot deur te kunnen navigeren.

Volgens Johann Jungwirth, baas van de R&D-afdeling van Mercedes-Benz, denkt de Duitse autofabrikant na over het gebruik van Google Glass als een soort navigatiesysteem voor in de auto. Dat schrijft Business Journal.

De slimme bril van Google zou het navigatiesysteem in de auto niet vervangen – de pop-ups die in het netvlies van de bestuurder geprojecteerd worden, zouden hen simpelweg te hard afleiden van de weg. In plaats daarvan, moeten bestuurders met behulp van Google Glass gemakkelijker van deur tot deur kunnen navigeren.

Het scenario: voor vertrek, geef je thuis je bestemmingslocatie in op het schermpje van de Google-bril. Op het moment dat je in de auto stapt, wordt die data automatisch gesynchroniseerd met het navigatiesysteem in de wagen. Parkeer je na de rit in de buurt van je bestemming, dan schakel je opnieuw over naar de navigatie van Google Glass om van de parking tot bij je bestemming te geraken.

De ingenieurs van Mercedes hebben al aan Business Journal laten weten dat het navigatiesysteem met Google Glass-integratie nog niet voor het eerst op de markt zal komen. Op dit moment is de slimme bril van de zoekgigant enkel verkrijgbaar voor ontwikkelaars (voor 1.500 dollar), en wellicht zal het na de consumentenrelease in 2014 ook nog wel een tijdje duren alvorens dit head-up display ingeburgerd raakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content