Merknaam ‘Nokia’ gaat verdwijnen

© Reuters

Volgens Stephen Elop, ex-CEO van Nokia en nu hoofd van de smartphone-afdeling van Microsoft, wordt het merk Nokia ten grave gedragen. Dat nieuws komt nu de overname definitief afgerond is.

“Het merk Nokia zal niet lang meer gebruikt worden voor smartphones”, schrijft Elop op de officiële Nokia-blog. “We werken aan de selectie van een nieuwe merknaam.”

Het bedrijf Nokia is alvast van naam veranderd en heet nu Microsoft Mobile. Wat de nieuwe merknaam voor de smartphones zal zijn, is nog niet duidelijk. Volgens Elop moet het alleszins makkelijk van de tong rollen.”

Paard van Troje

Elop was de man die een einde maakte aan Nokia’s populaire mobiele besturingssysteem Symbian en het bedrijf voluit voor Windows Phone liet kiezen. Dat was zonder succes. Het eens ongenaakbare Nokia verloor onstuitbaar verder marktaandeel.

Elop was de eerste niet-Finse CEO van het bedrijf en voorheen aan de slag bij Microsoft. Hij wordt er nog steeds van verdacht dat hij het paard van Troje was dat Nokia klaar moest maken voor een overname door Microsoft.

Kleurrijke persoonlijkheid

Bedoeling is dat het nieuwe Nokia het uithangbord wordt van Windows Phone, dat zelf nog steeds niet kan concurreren met Android en iOS, de mobiele besturingssystemen van Google en Apple.

Elop is ervan overtuigd dat Microsoft en Nokia sterker zullen staan nu ze één entiteit zijn. Beide bedrijven zijn complementair, vindt hij. Nokia stond sterker in opkomende markten, terwijl Microsoft het vooral goed doet in de ontwikkelde landen. Microsoft straalt degelijkheid uit, terwijl Nokia voor design en creativiteit staat.

Volgens Elop moet Nokia er, ook nu het niet meer onder eigen naam verder gaat, voor zorgen dat Microsoft minder grijs wordt. “Ik ben er nogal zeker van dat Nokia’s kleurrijke persoonlijkheid zal doorsijpelen bij Microsoft”, zei hij. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content