Meru Networks haalt 30 miljoen dollar op

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Californische WLAN-specialist Meru Networks heeft 30 miljoen dollar nieuw privékapitaal weten bijeen te rapen.

De Californische WLAN-specialist Meru Networks heeft 30 miljoen dollar nieuw privékapitaal weten bijeen te rapen.

De kapitaalronde werd geleid door Vision Capital Advisors uit New York City. Ook al aanwezige investeerders – Clearstone Venture Partners, NeoCarta Ventures, BlueStream Ventures, The D E Shaw Group, Evercore Partners, Tenaya Capital and Monitor Ventures – participeerden. Tot dusver heeft het bedrijf zo al 110 miljoen dollar opgehaald.

Met het verse geld kan het bedrijf “verder blijven werken aan het oplossen van prestatieproblemen van applicaties over draadloze netwerken”. Het bedrijf zegt ook sterke vraag te voelen uit de zorg- en onderwijswereld. Volgens Vision Capital kiezen investeerders vandaag vooral bedrijven uit die oplossingen bieden om kosten te verlagen en productiviteit te verhogen. “Wij denken dat Meru aan die criteria beantwoordt, omdat ze een dominante technologische positie hebben veroverd in de markt van draadloze bedrijfsnetwerken door de kosten- en prestatievoordelen van virtualisatie dat domein binnen te smokkelen.”

Onder meer in de Stad Brussel wordt apparatuur van Meru Networks gebruikt bij het aanbieden van wifi op de campussen van hogescholen en universiteiten en in de haven. Integrator is daar Imtech.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content