MIC Vlaanderen vindt partners

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Microsoft Innovatie Centrum Vlaanderen (MIC Vlaanderen) krijgt naast steun van de Vlaamse overheid en Microsoft ook nog hulp van de KU Leuven, hogeschool KATHO en Niko Groep.

Het Microsoft Innovatie Centrum Vlaanderen (MIC Vlaanderen) krijgt naast steun van de Vlaamse overheid en Microsoft ook nog hulp van de KU Leuven, hogeschool KATHO en Niko Groep.

Het MIC Vlaanderen, onder leiding van Peter Dedrij, moet regionale informaticabedrijven, start-ups en spin-off’s en de overheid samenbrengen. Uit die netwerkingmogelijkheden moeten in de komende 3 jaren nieuwe ict-projecten, -bedrijven (30 start-ups) en 300 jobs voortvloeien. Dat het MIC Vlaanderen kantoor zal houden in Genk en Kortrijk was al eerder bekend, evenals de focus op de zorgsector. Het Vlaamse MIC, een publiekprivate samenwerking in navolging van het Brusselse en het Waalse MIC, was bij de bekendmaking dit voorjaar wel nog op zoek naar structurele privépartners. 50 procent inbreng zou afkomstig zijn van de Vlaamse Overheid (1,4 miljoen euro), 30 procent van Microsoft en 20 procent van de bijkomende partners uit de privésector.

Die partners zijn er nu wel: KU Leuven, de Katholieke Hogeschool Zuid West Vlaanderen (KATHO) en het bedrijf Niko Groep. KU Leuven brengt zijn ervaring in rond de ontwikkeling van klinische technologie. De unief wordt in het MIC vertegenwoordigd door het KU Leuven Research & Development en Universitair Ziekenhuis Leuven. Technologiebedrijf Niko Groep werkte al mee aan projecten rond de Digitale Stad en de uitwerking van e-health monitoring systemen. KATHO bouwde mee aan de ontwikkeling van hulpmiddelen voor zorgcontinuïteit, ambulante zorg en wijkgezondheidscentra.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content