Michael Dell dreigt eigen bedrijf te verliezen

Oprichter & ceo Michael Dell. © .

Computermaker Dell verdwijnt van de beurs, maar als de opzet van oprichter en ceo Michael Dell mislukt, verliest hij zijn bedrijf helemaal.

Nadat Dell, samen met investeringsfonds Silver Lake Partners een bod uitbracht, ontstond er wat verzet binnen de groep. Southeastern Asset Management, dat 8,5 procent van de aandelen bezit vond het bod van 13,65 dollar te laag.

Intussen hebben zowel Blackstone Group als activist-investeerder Carl Icahn hun interesse getoond, schrijft de Wall Street Journal vandaag. Als zij een beter bod uitbrengen dan dat van Michael Dell, dan dreigt de oprichter van het bedrijf zelf als verliezer uit de bus te komen.

Dell bezit vandaag 14 procent van zijn eigen bedrijf en is er voorzitter en CEO. Als Icahn of de Blackstone Group de macht overnemen dan zal hij de eerste zijn die het bedrijf moet verlaten. Volgens de Wall Street Journal heeft de Blackstone Group onder meer al Michael Capellas, ex-ceo van Compaq) in gedachten voor die functie.

Michael Dell kan zijn eigen bod nog verhogen en als hij zelf de overnemer van het bedrijf wordt versterkt dat zijn positie als ceo en voorzitter waardoor hij sterker kan wegen op de koers van het bedrijf.

Zo niet dan moet de man het bedrijf dat hij in 1984 oprichtte verlaten. Hetzij met een stevige zak geld. Want zelfs al verliest Dell van Icahn of de Blackstone Group, dan moeten zij nog altijd de 14 procent aandelen van hem overkopen aan een hogere prijs per aandeel dan het bod dat Michael Dell vandaag zelf biedt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content