Michael Dell gelooft in schaalvoordeel met EMC

Michael Dell © Fortune Live Media / Flickr

Zonder enorm veel prijs te geven benadrukt Michael Dell dat de overname van EMC een hoop mogelijk maakt in termen van schaal en klanten.

“Dit geeft ons een world leading company in de vier uithoeken van de industrie: Servers, storage, virutalisatie en pc’s en het positioneert ons in de it van morgen: SDN, security, mobile en converged infrastructure.” Aldus een enthousiaste Michael Dell tijdens een vragenuurtje op de Dell World conferentie in Austin.

“Maar de overname geeft ons ook toegang tot enkele grote bedrijven en in opkomende markten. Dit kunnen we combineren met de R&D van zowel Dell als EMC, ondersteund door de leveringskanalen die Dell heeft.”

Maar Michael Dell laat nog niet het achterste van zijn tong zien. Veel van de overname van EMC is nog niet in kannen en kruiken en dat belet het bedrijf om voluit plannen en ambities te onthullen. “Vandaag hoor je versie 1.0. Versie 2.0 komt wanneer de transactie rond is.”

Tijdens het vragenuurtje was de pers niet altijd even mals voor ceo Michael Dell en zijn team. Zo volgde al snel de vraag hoe de topman een bedrijf van acht miljard dollar gaat managen terwijl HP zichzelf net opsplitst omdat het er niet in slaagde. “We zien het anders dan hen,” zegt Dell. “We vinden schaal belangrijk en als je kijkt naar de succesvolle bedrijven in de datacentermarkt, dan zijn dat grote pc-bedrijven. Daar speelt volume een rol.”

“Klanten willen bovendien minder leveranciers. We hebben de afgelopen dagen van veel cio’s gehoord dat dit hun job makkelijker maakt op termijn. Maar er blijft natuurlijk nog veel werk te doen. Het valt niet samen te vatten in één soundbyte.”

Op de vraag of de overname van EMC een antwoord is op de trage groei in enterprise it, of op de populariteit van clouddiensten als Amazon is de topman kort maar duidelijk: “Neen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content