Michael Dell verhoogt bod

Oprichter en topman Michael Dell en investeerder Silver Lake hebben hun bod op computerfabrikant Dell met 10 dollarcent verhoogd naar 13,75 dollar per aandeel.

Oprichter en topman Michael Dell en investeerder Silver Lake hebben hun bod op computerfabrikant Dell met 10 dollarcent verhoogd naar 13,75 dollar per aandeel. De twee worden in hun overnamepoging gehinderd door miljardair Carl Icahn, die een concurrerend bod uitbracht. Dell maakte bekend een vergadering over het bod opnieuw uit te stellen. De nieuwe datum is 2 augustus.

Volgens Dell en de investeerder is het verhoogde bod ook meteen het laatste dat ze zullen uitbrengen. Als de twee met het nieuwe voorstel wel de overige aandeelhouders van Dell over de streep weten te trekken, komt er een einde aan een overnamestrijd die al 6 maanden duurt.

Icahn wil een deel van de aandelen Dell op de beurs laten en biedt aandeelhouders 14 dollar per aandeel en warrants, een soort opties die het recht geven om voor een bepaalde datum het onderliggende aandeel te (ver)kopen.

Het oorspronkelijke bod van Dell en Silver Lake kreeg enkele weken geleden de steun van Institutional Shareholder Services, een bedrijf dat grote investeerders adviseert.

Die steun gold als een opsteker voor de twee bieders, omdat de adviezen van ISS doorgaans worden opgevolgd.

De commissie van bestuurders van Dell, die zich moet uitspreken over het bod van oprichter Michael Dell, lijkt het spel intussen erg hard te spelen. De commissie eist nu ook minstens 14 dollar per aandeel, dus meer dan wat Michael Dell bereid is om te geven.

(Belga/FT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content