Microsoft-baas: “We verkopen minder Windows-apparaten dan we zouden willen”

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, geeft toe dat de verkoopcijfers van de Surface-tablet en de andere Windows 8-toestellen onder de verwachtingen blijven.

Tijdens een interne bijeenkomst hebben Steve Ballmer en Kevin Turner, respectievelijk de CEO en de COO van Microsoft, toegegeven dat hun recente mobiele toestellen minder vlot over de toonbank gaan dan verhoopt.

Tegenvallende verkoop en overtollige voorraad De Surface RT – Microsofts consumententablet die steunt op Windows RT, een uitgeklede versie van Windows 8 – draaide een verlies van 900 miljoen dollar wegens tegenvallende verkoopcijfers en een overtollige voorraad. “Ja, we hebben meer tablets gebouwd dan we er konden verkopen”, reageert Ballmer.

Onlangs werd de prijs van de Surface RT met 30 procent verlaagd om de verkoop ervan aan te kunnen zwengelen. En om de grote voorraad kwijt te raken, startte Microsoft een promotieactie voor studenten en leerkrachten, die de 32 GB-versie van de tablet voor 191 euro kunnen kopen. Deze actie geldt ook in België.

Volgens The Verge heeft Steve Ballmer aangegeven dat Microsoft nieuwe Surface-tablets aan het uittesten is. Die zouden een snellere processor (Qualcomm Snapdragon 800) aan boord hebben.

Ook Windows 8 doet het niet goed Ballmer bevestigde dat ook Windows 8 – het jongste, radicaal vernieuwde besturingssysteem van Microsoft voor smartphones, tablets en pc’s – het slechter doet dan verwacht. “We verkopen minder Windows-apparaten dan we zouden willen”.

Windows 8.1 – een nieuwe, gratis update van de software waarbij onder meer de startknop terugkeert – moet de populariteit van het besturingssysteem redden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content