Microsoft bevestigt gloednieuwe browser

In de nieuwe browser van Microsoft kan je vlot tekenen, schrijven, knippen en delen. © Microsoft/Pieterjan Van Leemputten

Tijdens de preview van Windows 10 toont Microsoft de nieuwe standaardbrowser, samen met enkele zeer knappe nieuwigheden.

“We lezen in de media veel over Microsoft dat niet altijd correct is. Maar deze keer zaten jullie helemaal juist!”, zegt een enthousiaste Joe Belfiore, verantwoordelijk voor Windows Phone.

Een echte naam is er nog niet, maar de browser die we tot nu toe kennen als Project Spartan ziet er veelbelovend uit. Zo kan je met je muis of vinger tekenen op het scherm om iets aan te duiden. Ook schrijven op het scherm is mogelijk. Wil je je opmerking of visueel kunstwerk nadien delen, dan kan dat met een snap-tool, waarmee je je scherm of een deel ervan vastlegt en kan delen via sociale media of individuele personen.

Offline lezen

Zeer handig is de leeslijst van Spartan. Niet zomaar een zoveelste variant op ‘favorieten’, maar wel een functie die een webpagina offline beschikbaar maakt. “Je kan nu online artikels bewaren in je leeslijst en ze bijvoorbeeld tijdens een lange vlucht offline opvragen,” verduidelijkt Belfiore.

Verder heeft Spartan ook ondersteuning voor PDF’s en zit Cortana ingebouwd. “Het is de enige browser met een persoonlijke assistent ingebouwd,” zegt Belfiore. Al vragen we ons wel af of dit geen marketingpraatje is gezien Windows 10 sowieso is uitgerust met Cortana.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content