Microsoft biedt gratis antivirus

De Windows-producent biedt al gratis antispyware en breidt de kostenloze bescherming van zijn besturingssysteem nu uit.

De Windows-producent biedt al gratis antispyware en breidt de kostenloze bescherming van zijn besturingssysteem nu uit.

Gebruikers van Windows-pc’s krijgen een nieuwe keuze voor gratis antivirussoftware. Softwareproducent Microsoft komt met een kostenloze bescherming tegen virussen. Die software, codenaam Morro, is in de tweede helft van komend jaar beschikbaar. Met ingang van 30 juni 2009 stopt Microsoft dan ook met de verkoop van zijn betaalde antivirusproduct Windows Live OneCare. Dat is nu een abonnementsdienst.

Microsoft benadrukt dat het een ‘gestroomlijnde oplossing’ is, die dus is ontworpen om toe te kunnen met weinig systeembronnen. Toch biedt Morro een volledige bescherming tegen malware, waaronder naast virussen ook spyware, rootkits en Trojaanse paarden (Trojans).

Het slanke, efficiënte ontwerp van de antivirussoftware dient om ook minder krachtige pc’s goed te kunnen beschermen. Het bedrijf zegt hiermee te mikken op opkomende markten, waar pc’s en internetverbindingen minder snel zijn dan in Westerse landen.

Veel malware komt uit ontwikkelingslanden. Daar is een groeiende groep mensen in staat een pc te kopen, die echter vaak niet goed beveiligde en ook wel illegaal gekopieerde software draait. Malware-makers verspreiden hun ‘producten’ ook wel via cracks om software illegaal te gebruiken.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content