Microsoft brengt ‘betaalbaar topmodel’ en selfietelefoons van Nokia uit

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Microsoft heeft op de IFA-beurs enkele nieuwe Nokia’s boven de doopvont gehouden. De Lumia 830 is een ‘betaalbaar topmodel’, de Lumia 730 en 735 zijn selfie-smartphones. Twee van de drie toestellen zijn begin oktober in België verkrijgbaar.

Microsoft, eigenaar van Nokia’s mobiele divisie, komt met drie nieuwe Lumia-smartphones aanzetten, die allen gebruik maken van de jongste Windows Phone 8.1-software.

Lumia 830: ‘Betaalbaar vlaggenschip’

De ene, de Lumia 830, is een dunne, op fotofuncties drijvende smartphone die met zijn prijskaartje van 330 euro in de markt gezet wordt als ‘een betaalbaar vlaggenschip’.

De specs in een notendop: een scherm van 5 inch, een behuizing met een dikte van 8,5 mm, een PureView-camera van 10 megapixels met ZEISS-lenzen, Rich Recording en ‘de dunste optische beeldstabilisatieysysteem ooit in een Lumia’, een Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, een batterij van 2220 mAh, een opslagcapaciteit van 16 GB en 1 GB aan RAM-geheugen.

Er is ook een geïntegreerde draadloze oplaadmogelijkheid voorzien.

De Lumia 830 komt begin oktober naar België.

Lumia 730 en 735: Voor Selfies en Skype-gesprekken

De andere twee, de Lumia 730 (dual-sim) en de 735 (met 4G-ondersteuning en een draadloze oplaadmogelijkheid, maar geen dual-sim), zijn ‘selfietelefoons’.

Vooraan bevindt zich een groothoekcamera van 5 megapixels, wat de toestellen mede dankzij de voorgeïnstalleerde Selfie-app ‘ideaal maakt voor selfies en Skype-gesprekken’, aldus Microsoft. Aan de achterzijde zit nog een camera van 6,7 megapixels.

Beide toestellen hebben ook een schermdiagonaal van 4,7 inch en een Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz.

De Lumia 730 heeft een adviesprijs van 199 euro, de Lumia 735 een adviesprijs van 219 euro. Die laatste komt net als de Lumia 830 begin oktober beschikbaar in België. Voor de Lumia 730 zijn vooralsnog geen plannen voor een komst naar ons land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content