Microsoft brengt Office naar iPhone

© The Verge
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er is eindelijk een Office-app voor iPhone (en iPod Touch) uitgebracht, die abonnees van Office 365 toegang geeft tot Word, Excel en Powerpoint.

Na jaren van speculatie, is hij er eindelijk: de Office-applicatie voor de iPhone (en de iPod Touch). De app is niet universeel en daardoor voorlopig niet te gebruiken op iPad. Bovendien vereist deze gratis app een abonnement op Office 365, het nieuwste pakket voor de zakelijke markt en het onderwijs.

De iOS-versie van Office maakt het mogelijk via de iPhone of iPod snel Word-, Excel- of Powerpoint-documenten vanuit de cloud te openen en te bewerken, en dit zowel online als offline. Om meer ingewikkelde bewerkingen te doen, zoals het invoeren van tabellen, leent de app zich dan weer niet.

Office Mobile for Office 365 is compatibel met alle iPhones vanaf de vierde generatie, en alle iPod-modellen vanaf de vijfde generatie. Verder vereist de app ten minste iOS 6.1.

Voorlopig is de Office-app enkel beschikbaar in de Amerikaanse App Store, maar volgens Microsoft komt er volgende week een wereldwijde release.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content