‘Microsoft brengt Windows naar kleine apparaten’

© Reuters

Voor de start van de Build-conferentie van Microsoft in San Francisco zijn er geruchten dat het technologiebedrijf Windows naar een hele reeks kleine apparaten wil brengen.

Voor de start van de Build-conferentie van Microsoft in San Francisco zijn er geruchten dat het technologiebedrijf zijn besturingssysteem Windows naar een hele reeks kleine apparaten wil brengen.

Een en ander blijkt volgens de bekende technologiewebsite The Verge uit een nieuwe website die is verschenen, Windows on Devices. Daarop stond te lezen dat ‘we Windows naar een nieuwe categorie van kleine apparaten brengen’. De site is intussen weer offline gehaald.

Volgens The Verge denkt Microsoft onder andere aan robots, pratende knuffelberen en ‘smart mugs’ – ‘slimme koffiemokken’.

Op de site waren hints te zien die er sterk op wijzen dat Microsoft van plan is om nieuwe productcategorieën aan te snijden voor Windows. Suggesties waren bijvoorbeeld een slimme koffiemok, een pratende knuffelbeer en robots.

DataNews brengt vanaf morgen verslag uit vanop de Microsoft Build developer conference in San Francisco. De focus van de conferentie zal vooral op Windows Phone 8.1 liggen. (KVDA)

Partner Content