Microsoft eist betaald bevallingsverlof bij leveranciers

© REUTERS

Amerikaanse toeleveranciers van Microsoft moeten hun werknemers betaald bevallingsverlof geven. Doen ze dat niet, komen ze niet in aanmerking voor een contract. De voorwaarde wordt in het komende jaar doorgevoerd, kondigde Microsoft donderdag aan.

Microsoft wil dat toeleveranciers hun werknemers minstens twaalf weken lang doorbetalen bij een bevalling, tot een bedrag van 1000 dollar per week. Dat geldt ook voor mensen die een kind adopteren. Volgens Microsoft is het beter voor moeders, vaders en kinderen.

Bevallingsverlof is in de Verenigde Staten veel zeldzamer dan in België. Een op de acht werknemers in het bedrijfsleven krijgt doorbetaald bij een bevalling. Sinds 2015 eist Microsoft al dat toeleveranciers hun werknemers minstens vijftien betaalde snipperdagen per jaar geven. Ook zo’n regeling is in de VS vrij uitzonderlijk.

Begin dit jaar gunde Microsoft haar eigen werknemers wereldwijd al meer bevallingsverlof. Het moederschapsverlof bij Microsoft in België werd opgetrokken van vijftien naar twintig weken. Het vaderschapsverlof steeg van tien dagen naar zes weken.

Partner Content