Microsoft gaat meer mensen met autisme tewerkstellen

Microsoft © Belga

Microsoft heeft een programma gelanceerd met het oog op het aanwerven van mensen met autisme.

Microsoft gaat samenwerken met een wervingsbureau om meer mensen met autisme in dienst te nemen, omdat het bedrijf ‘een gediversifieerd medewerkersbestand’ wil dat ‘representatief is voor ons klantenbestand’, schrijft vicevoorzitster Mary Ellen Smith van Microsoft op de officiële blog van het bedrijf. Smith heeft zelf een 19-jarige zoon bij wie op vierjarige leeftijd autisme werd vastgesteld.

‘Reservoir van talent’

‘Mensen met autisme brengen krachten aan die wij nodig hebben bij Microsoft’, aldus nog Smith. ‘Sommigen hebben een ongelooflijke capaciteit om informatie te onthouden en na te denken op een hoog niveau van detail en verdieping. Anderen blinken uit in wiskunde of programmeren’, zegt Smith, die spreekt over ‘een reservoir van talent’.

Voltijds

Met het (piloot)programma wil Microsoft autisten voltijds inschakelen voor jobs in het Amerikaanse Redmond, waar het bedrijf gezeteld is.

Microsoft springt al jaren in de bres voor autisten. Zo bood het in 2001 in zijn zorgverzekering een therapie aan voor kinderen met autisme.

(Belga/Automatiseringgids/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content