Microsoft gaat patches en bugfixes voortaan in één pakket gieten

. © .

Windows 7 SP1 en Windows 8.1 krijgen vanaf oktober nog maar één updatepakket per maand. Microsoft stopt met alle aanpassingen apart door te sturen.

Het updatepakket maakt het in principe makkelijker voor gebruikers, in plaats van pakweg 5 security-updates en drie bugfixes, krijg je op Windows 7 SP1 en Windows 8.1 voortaan één updatebestand. Dat bevat security patches, bugfixes en eerdere updates. Dit om te vermijden dat updates die interageren met eerder geïnstalleerde updates mislukken.

Ook Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2 krijgen de zogenaamde rollup waarbij alle updates in één pakket zitten.

De aanpak is ongetwijfeld een verbetering voor gebruikers, zij moeten zich minder zorgen maken over welke updates wel of niet worden geïnstalleerd. De vraag is wel of dat ook geldt voor systeembeheerders. Zij hebben er vaak baat bij om bepaalde updates (nog) niet te installeren als die bijvoorbeeld de werking van bestaande software kunnen verstoren. Wel blijft Microsoft de pakketjes voorzien van uitleg zodat je weet welke delen van het besturingssysteem worden aangepast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content