Microsoft gebruikt Bing om concurrerende browsers af te raden

- © Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Microsoft gebruikt zijn zoekmachine Bing om te voorkomen dat gebruikers van zijn nieuwe browser Edge overstappen op browsers van concurrenten.

Bij de lancering van Windows 10 was er al commentaar op de manier waarop Microsoft met standaardbrowsers omgaat. Het zou te moeilijk zijn om van Edge af te stappen en over te stappen op bijvoorbeeld Chrome of Firefox.

Nu gebruikt Microsoft een andere tactiek om Windowsgebruikers aan Edge te laten vasthouden. De eerste keer dat gebruikers met Bing in Edge zoeken naar ‘Chrome’ of ‘Firefox’ zoeken krijgen ze een waarschuwing.

‘Microsoft raadt Edge aan voor Windows 10’, klinkt het. ‘Leer waarom.’ De melding verschijnt enkel de eerste keer dat er naar Firefox of Chrome gezocht wordt. Een vergelijkbare zoekopdracht naar ‘Opera’, eveneens een concurrerende browser, levert geen waarschuwing op.

‘Microsoft Edge is exclusief ontworpen voor Windows 10’, zegt een woordvoerder van Microsoft tegen VentureBeat. “De melding is gemaakt om mensen op een snelle manier een betere ervaring te geven. Desalniettemin kunnen Windows 10-gebruikers eenvoudig hun standaardbrowser en -zoekmachine aanpassen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content