Microsoft geeft toch onbeperkte cloudopslag bij OneDrive for Business

Microsoft CEO Satya Nadella © Reuters

Microsoft geeft zakelijke Office 365-klanten toch weer een onbeperkte opslagcapaciteit in OneDrive. Toch verandert er wat.

Microsoft komt verder terug op de eerdere beslissing het gebruik van de OneDrive-cloudopslag aan banden te leggen. Eerder deze week gaf het bedrijf duidelijkheid over de nieuwe plannen voor consumenten. Nu blijken ook de plannen voor de zakelijke gebruikers verruimd, meldt Ars Technica.

Voor zakelijke gebruikers met een E3, E4, and E5 abonnement, klanten uit de onderwijswereld en OneDrive for Business Plan 2 en gebruikers van SharePoint Online Plan 2, krijgen weer onbeperkte toegang. Wie niet tot deze groepen behoort, moet het stellen met maximaal 1 TB gratis.

De upgrade komt overigens niet zonder er moeite voor te doen. De eerste verruiming vindt weliswaar automatisch plaats wanneer de grens van 1 TB wordt bereikt. Dan wordt de limiet verhoogt naar 5 TB. Wanneer een klant meer dan 5 TB wil gebruiken moet daar een verzoek voor worden ingediend. Microsoft zegt het nieuwe systeem in maart volgend jaar klaar te hebben.

Microsoft introduceert ook een nieuw synchronisatiehulpje voor OneDrive for Business. Daarbij zijn eerder aangebrachte beperkingen weer verruimd. Zo kunnen bestanden nu een maximale omvang hebben van 10 GB. Het gereedschap kan maximaal 20.000 bestanden synchroniseren.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content