Microsoft halveert Surface RT-bestellingen

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Microsoft zou de bestellingen voor zijn Survace RT van 4 tot 2 miljoen stuks hebben gereduceerd, wat berichten over een magere verkoop lijkt te bevestigen.

Microsoft zou de bestellingen voor zijn Survace RT van 4 tot 2 miljoen stuks hebben gereduceerd, wat berichten over een magere verkoop lijkt te bevestigen.

Met de introductie van de ARM-processor gesteunde Surface RT brak Microsoft niet alleen met zijn haast uitsluitend Intel-gerichte traditie, maar tevens verstoorde de demarche de relatie met zijn ecosysteem van pc-bouwers. Iedereen stelde zich vragen bij het eventueel succes van het systeem, tot en met blijkbaar Microsoft-ceo Steve Ballmer zelf. Recent omschreef hij de start van de Surface als “bescheiden”.

Een bericht in de Taiwanese DigiTimes meldt nu dat Microsoft de bestellingen voor de Surface RT halveerde, en dus zijn verwachtingen voor de verkoop ervan tot eind 2012 reduceerde van 4 tot 2 miljoen. Dat weerspiegelt tevens de terughoudendheid van andere producenten om voluit hun eigen RT systemen te commercialiseren, ook al omdat de marges op RT systemen erg klein zijn.

Dezelfde bronnen van de DigiTimes veronderstellen dan ook dat Microsoft de introductie van de Surface Pro – een Intel-gesteund systeem – kan vervroegen van januari volgend jaar naar eind dit jaar. Van die Surface Pro werden ondertussen ook de prijzen aangekondigd: 899 dollar voor een systeem met 64GB opslag, en 999 dollar voor 128GB opslag – telkens exclusief 99 dollar voor Microsofts toestenbord. Maar ook hier suggereren de bronnen in DigiTimes dat deze prijs zou kunnen worden verlaagd om klanten aan te trekken, ook als dat de relatie met de andere producenten van Surface Pro type systemen zou vertroebelen.

Partner Content