“Microsoft heeft eigen smartphone klaar”

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Op de veelbelovende Surface-tablet die Microsoft eind oktober op de markt brengt, volgt mogelijk ook een eigen smartphone.

Op de veelbelovende Surface-tablet die Microsoft eind oktober op de markt brengt, volgt mogelijk ook een eigen smartphone.

De website Windows Phone Central meldt dat er een smartphone van Microsoft op komst is, die als vanzelfsprekend zal draaien op het binnenkort te verschijnen Windows Phone 8-besturingssysteem. Meer nog: volgens de site bestáát het toestel al, en bevindt het zich momenteel in een testfase. Noot: Windows Phone Central is, in tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden, géén officiële webstek van Microsoft. De Belgische Microsoft-woordvoerder Edward Claessens beweert voorlopig ook geen weet te hebben van een eigen smartphone.

Maar het houdt wel steek voor Microsoft om een eigen smartphone te lanceren. Op de mobiele markt staat het bedrijf momenteel namelijk veel minder sterk dan Apple en Google. Al wordt er vooruitgang geboekt: het Windows-besturingssysteem voor smartphones zou tegen eind 2012 een groter marktaandeel gaan halen dan BlackBerry’s RIM, en zo het derde grootste OS-systeem ter wereld worden.

En dat marktaandeel zal ongetwijfeld verder groeien, want van Windows Phone 8, dat dit najaar nog verschijnt, wordt enorm veel verwacht. Mede doordat dit nieuwe besturingssysteem gepaard zal gaan met de release van Microsofts beloftevolle eigen Surface-tablet. Al zal dit apparaat volgens een goedgeplaatste bron bij Microsoft in eerste instantie niet bij ons verkrijgbaar zijn, maar enkel in de VS.

Maar als de Surface-tablet straks een klein broertje krijgt in de vorm van een smartphone, zal Microsoft daar ongetwijfeld ook de Europese markt mee gaan bestormen, in een poging om Apple en Google eindelijk het vuur aan de schenen te leggen op de mobiele markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content