Microsoft herdoopt Skydrive en verlaagt prijzen Azure

* © *

Microsoft beweert dat de prijzen voor Azure voortaan goedkoper is dan Amazon Web Services. Intussen verandert het de naam van zijn cloudopslag Skydrive na een rechtszaak.

Microsoft beweert dat de prijzen voor Azure voortaan goedkoper is dan Amazon Web Services. Intussen verandert het de naam van zijn cloudopslag Skydrive na een rechtszaak. De prijsverlaging gaat in op 13 maart en belooft goedkopere Block Blobs Storage en Disks/Page Blobs Storage. Ook de prijs van Azure Storage transacties zakt met 50 procent. Meer details over de verlaagde prijzen kan je vinden in de blogpost van Steven Martin, general manager van Azure.

Bijna gelijk met de prijsverlaging stelt Microsoft ook de nieuwe naam van Skydrive voor. Microsofts antwoord op Dropbox zal voortaan OneDriveheten.

De nieuwe naam was nodig nadat het bedrijf in juli een Britse rechtszaak verloor tegen de zender BskyB over de rechten op de naam. Microsoft zegt openlijk dat het niet leuk is om afscheid te nemen van de oude naam maar zegt dat OneDrivemet als tagline “One drive for everything in your life” beter past bij de visie voor de toekomst van het bedrijf.

Voor gebruikers verandert er weinig; De naam wordt pas op termijn in praktijk gebracht maar je account, inclusief de bestanden die je in de cloud bewaart blijven beschikbaar, hetzij binnenkort onder de merknaam OneDrive.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content