‘Microsoft hielp Apple overeind, het meest idiote wat we hebben gedaan’

© Belga

Microsoft heeft Apple nog gered van de ondergang door er 150 miljoen dollar in te pompen, memoreert ex-Microsoft CEO Steve Ballmer.

We spreken wel over 1997, een tijd dat Apple op zijn dieptepunt verkeerde. De injectie van 150 miljoen hielp Apple niet alleen een bankroet te voorkomen, maar gaf het bedrijf ook ruimte om te innoveren.

Steve Ballmer, nu vooral de eigenaar van basketbalclub Los Angeles Clippers, blikte in een interview met Bloomberg nog eens terug op zijn tumulteuze tijden bij Microsoft. “Apple helpen in 1997 is wellicht het meest idiote dat Microsoft ooit heeft gedaan”, zei Ballmer. In de periode daarna herpakte Apple zich snel – onder meer door het terugkomen van Steve Jobs als CEO – en vormde in toenemende vorm een luis in de pels van Microsoft, eerst op de consumentenmarkt en steeds meer onder zakelijke gebruikers.

Microsoft kreeg destijds voor de 150 miljoen dollar aandelen zonder stemrecht in Apple. Daarnaast werden afspraken gemaakt over het gebruik van elkaars patenten. Microsoft zegde Apple verder toe in ieder geval voor een periode van 5 jaar Office voor de Mac te blijven ondersteunen. Als tegenprestatie zou Apple Internet Explorer tot de standaard browser op de Mac maken gedurende dezelfde periode.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content