Microsoft komt met nieuwe launcher

Een stand van Microsoft op een technologiebeurs in het Taiwanese Taipei in mei. © Belga

Microsoft heeft een geüpdatete launcher gepresenteerd. Gebruikers kunnen daarmee hun Android-telefoon koppelen aan de pc, met de ‘Continue on PC’-functie.

Microsoft had twee jaar geleden in alle stilte de Arrow Launcher vrijgegeven voor Android-telefoons. Die is nu uitgebreid en hernoemd tot de Microsoft Launcher. Een ‘launcher’ is een soort schil over Android, en met die van Microsoft kunnen gebruikers hun telefoon inrichten zoals zij willen, bijvoorbeel door er favoriete contactpersonen op te zetten of recent nieuws en vaak gebruikte apps bovenaan te plaatsen.

Belangrijk aan de nieuwe launcher is vooral de ‘Continue on PC’-functie, die het mogelijk mot maken om naadloos te wisselen tussen je Android-toestel en je (Windows 10) pc.

Microsoft presenteerde ook de app-versie van zijn browser Edge. Proefversies daarvan komen eerst voor iOS en later ook voor Android beschikbaar. Met Edge kunnen mensen een pagina die ze op hun telefoon bekijken, tegelijk ook openen op een computer of laptop, om er verder aan te werken. Edge werkt eerst alleen in het Engels, maar moet later worden uitgebreid met andere talen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content