Microsoft koopt Avere Systems

Een stand van Microsoft op een technologiebeurs in het Taiwanese Taipei in mei. © Belga
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Microsoft koopt storagespecialist Avere. Dat melden beide bedrijven in een blogpost. Daarmee haalt Microsoft opslagtechnologie aan boord die een brug kan leggen tussen de eigen datacenters van klanten en de cloud.

Avere is gespecialiseerd in het overbruggen van cloud en on-premise. Het bedrijf maakt snelle NFS- en SMB-opslagsystemen voor Linux en windows clients die draaien in de cloud, on-premise of op een hybride systeem. Bedoeling van de software is om zo efficiënt mogelijk om te gaan met opslag, en dan vooral de duurdere flash opslag, onafhankelijk van de plaats waar de bestanden staan.

Dat komt netjes overeen met de cloudstrategie van Microsoft, en dan vooral de plannen met Microsoft Azure. “Avere gebruikt een innovatieve combinatie van bestandssystemen en caching technologie om de snelheid te bieden die klanten nodig hebben wanneer ze grote werklasten moeten draaien,” zegt Jason Zander, corporate vice president voor Microsoft Azure, in een blog post .

De deal zal waarschijnlijk in de komende maanden worden afgerond. Verwacht wordt dat het Avere team aan blijft, en dat ze hun kantoor in Pittsburgh kunnen houden. Hoeveel geld Microsoft neertelt is niet gekend. Avere is opgericht in 2008 en werd tijdens zijn recentste investeringsronde, in maart vorig jaar, geschat op 86 miljoen dollar. Microsoft haalt met Avere alvast een unieke technologie binnen waarop ook spelers als Amazon en Google aasden (Google was een van de investeerders in de voorbije kapitaalsronde).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content