Microsoft koopt Minecraft-maker voor 2,5 miljard dollar

De Amerikaanse technologiereus Microsoft heeft de Zweedse spelletjesmaker Mojang, ontwikkelaar van Minecraft, gekocht voor 1.9 miljard euro.

De Zweedse spelletjesmaker Mojang, ontwikkelaar van het populaire spel Minecraft, wordt door de Amerikaanse technologiereus Microsoft gekocht voor 2,5 miljard dollar (1,9 miljard euro). Dat bevestigden Mojang en Microsoft. De overname moet eind dit jaar afgerond zijn.

“Ja, de deal is echt”, zo schreef Mojang op zijn website. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal berichtte vorige week al over de overname. Microsoft kondigde aan dat het Zweedse bedrijf deel zal uitmaken van Microsoft Studios, dat de ontwikkelaars van games als Halo, Forza en Fable omvat. “Er zijn maar een handvol potentiële kopers met de middelen om Minecraft te ontwikkelen op de schaal die het verdient”, staat in het persbericht van Mojang.

100 miljoen gedownload

“We werkten nauw samen met Microsoft sinds 2012, en zijn onder de indruk van hun niet aflatende toewijding aan ons spel en de ontwikkeling ervan.” Microsoft stelde van plan te zijn Minecraft te behouden op alle platformen waarop het nu beschikbaar is: PC/Mac, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, PS Vita, iOS en Android.

Minecraft werd in 2009 gelanceerd en is al meer dan 100 miljoen keer gedownload, alleen al op PC, aldus het Amerikaanse technologiebedrijf. Mojang vermoedt dat het merendeel van het personeel aan Minecraft of andere projecten zal blijven werken. De stichters – Marcus Person, Carl Manneh en Jakob Porse – verlaten Mojang evenwel. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content