Microsoft koopt Yammer voor 1,2 miljard dollar

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het is nu officieel: Microsoft koopt Yammer.

Volgens de eeuwige geruchtenmolen was de deal al een tijdje beklonken, maar nu heeft Microsoft ook officeel meegedeeld dat het Yammer overneemt. Microsoft betaalt daar 1,2 miljard dollar cash voor. Yammer, opgericht in 2008, is een sociaal netwerk voor bedrijven – een modern ‘intranet’ zeg maar – waarmee werknemers informatie kunnen uitwisselen en kunnen samenwerken binnen hun bedrijf. Yammer wordt ook weleens als ‘de Facebook voor bedrijven’ omschreven. De firma heeft vandaag al ruim 200.000 bedrijfsklanten: goed voor in totaal meer dan 5 miljoen gebruikers.

Microsoft gaat Yammer in de Microsoft Office afdeling stoppen, die geleid wordt door Kurt DelBene. Steve Ballmer, ceo van Microsoft omschrijft in het persbericht Yammer als “de best-in-class enterprise social networking service” die het bestaande cloud-dienstenaanbod van Microsoft moet versterken. Voor Microsoft lijkt de technologie een ideale ‘social’ uitbreiding te zijn voor de ‘collaboration tools’ (vb. Sharepoint) die het al aanbiedt. Sinds 2010 biedt Yammer overigens al Sharepoint-integratie. Een samenwerking die onlangs nog maar werd uitgebreid.

Microsoft geeft in het bericht te kennen dat Yammer verder als een standalone-dienst ontwikkeld zal worden, maar dat het Yammer wel versneld wil gaan linken aan andere diensten en software als SharePoint, Office 365, Microsoft Dynamics en Skype.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content