Microsoft laat managersbonussen afhangen van diversiteit

Microsoft-CEO Satya Nadella © Reuters
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Nu blijkt dat het aantal vrouwelijke werknemers van Microsoft daalt, heeft de techgigant besloten om de bonussen van zijn belangrijkste managers te linken aan de diversiteitsdoelen van het bedrijf.

Microsoft ziet, ondanks goede voornemens, voor het tweede jaar op rij zijn percentage vrouwelijke medewerkers dalen. Om daar wat aan te doen, is het nieuwste plan van de techgigant om de bonussen van zijn ‘executives’ te linken aan zijn diversiteitsdoelen. Dat schrijft Bloomberg. Dit zou de toplaag van het bedrijf moeten aanporren om de sollicitatieprocedures te hervormen en zo meer vrouwen en minderheden aan te trekken.

Nadat Microsoft vorig jaar de aankoop van Nokia’s handset afschreef en een paar duizend werknemers ontsloeg, zag het de percentages van vrouwelijke werknemers dalen van 26,8 procent vorig jaar, naar 25,8 procent dit jaar. Het is een pijnlijke zaak voor ceo Satya Nadella, die van diversiteit een van zijn speerpunten heeft gemaakt.

Het nieuwe voornemen is gelijkaardig aan dat van Intel, dat in augustus vorig jaar al aankondigde dat het 300 miljoen dollar zou uittrekken om meer diverse werknemers aan te trekken. Ook daar speelden managersbonussen een rol in en bij Intel lijkt het plan alvast gelukt. In februari maakte Intel bekend dat het bedrijf het aantal vrouwen en minderheden bij nieuwe aanwervingen had opgevoerd naar 43 procent .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content