Microsoft laat overheden ‘geheime’ programmacode inkijken in Brussel

© Belga

Microsoft gaat regeringsvertegenwoordigers in Europa de broncode van zijn software laten inkijken, om te laten zien dat er geen achterpoortjes gecreëerd werden voor spionagediensten als de NSA.

Microsoft wil in de nasleep van het NSA-schandaal het vertrouwen van zijn klanten terugwinnen door regeringsvertegenwoordigers in Europa voor het eerst de broncode van zijn software te laten inkijken.

De programmabouwstenen zullen te bezichtigen zijn in een nieuw centrum in Brussel, zo meldt het bedrijf. Microsoft wil hiermee bewijzen niet te beschikken over achterdeurtjes die geheime diensten toelaten te spioneren.

Tot voor kort moesten overheidsklanten naar de VS reizen om de codes te kunnen bekijken, aldus Microsoft-manager Marianne Janik in een blogbericht. Het nieuwe centrum in Brussel is een volgende, logische stap in het langetermijnplan van Microsoft om transparanter te worden, klinkt
het. De programmacode van de software is een van de best bewaarde geheimen van Microsoft.

Het NSA-schandaal heeft tot veel onzekerheid en bezorgdheid geleid rond de bescherming van gebruikersgegevens, vooral tegenover Amerikaanse software- en internetbedrijven.

Bedrijven als Google of Microsoft doen dan ook hun best om het vertrouwen van hun klanten terug te winnen. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content