Microsoft laat student-ontwikkelaars dromen

Microsoft start in en tiental landen, waaronder België, een nieuw initiatief – DreamSpark – om studenten en academisch personeel gratis professionele ontwikkel- en designtools ter beschikking te stellen.

Microsoft start in en tiental landen, waaronder België, een nieuw initiatief – DreamSpark – om studenten en academisch personeel gratis professionele ontwikkel- en designtools ter beschikking te stellen.

België kon met het ogenblik van zijn aankondiging nog net even Bill Gates de loef afsteken, vooraleer hij aan de Stanford University het DreamSpark initiatief voorstelde. Het doel is om aan ontwikkelaars onder de studenten en het academisch personeel de volle Visual Studio editie, de lichtere ‘Express’ development tools en de Xna game ontwikkelingstools aan te bieden. Voor de designers onder hen is er de Expression Studio evenals de middelen om een realistisch testplatform te bouwen (met Windows Server, SQL Server en Virtual PC).

De studenten kunnen elk product een keer op één pc downloaden en moeten vervolgens één keer per jaar aantonen dat ze ook echt studenten zijn. Na het afstuderen kunnen ze gebruik blijven maken van het materiaal, zij het niet voor commerciële doeleinden. Het programma voorziet niet in gratis supportcalls, maar wel een ondersteuning door de leden van de verschillende communities rond die producten.

In België is DreamSpark al beschikbaar voor de zowat 80.000 studenten in de associatie van hogere onderwijsinstellingen rond de KU Leuven. Dat is onder meer mogelijk door het gefedereerd id- en authenticatiesysteem van de KU Leuven en geassocieerde instellingen op basis van de Shibboleth software.

Het grote doel van DreamSpark is om bij studenten uit alle mogelijke richtingen ertoe aan te zetten hun ideeën uit te werken en te experimenteren in het algemeen. Vandaag is het initiatief al ‘live’ in landen als België, evenals China, Finland, Frankrijk, Duitslandy, Spanje, Zweden, Zwitzerland, Groot Britannië en de US.

Meer inlichtingen op [https://downloads.channel8.msdn.com]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content