Microsoft lanceert Office voor iPad

Na jaren speculatie heeft Microsoft een volwaardige versie van Office voor de iPad uitgebracht. Er is ook een beperkte gratis versie.

Na jaren speculatie heeft Microsoft een volwaardige versie van Office voor de iPad uitgebracht. Er is ook een beperkte gratis versie. Julia White, bij Microsoft verantwoordelijk voor Office, die samen met ceo Satya Nadella de apps voorstelde. Het gaat om drie aparte apps voor Word, Excel en Powerpoint gekoppeld aan een abonnement van Office 365.

Tijdens de presentatie werd benadrukt dat het niet zomaar een iPad-versie is van de Windows-app, maar een native app. Je kan er documenten mee openen en bewerken. Ook het invoegen van foto’s en een integratie met OneDrive is mogelijk. Voor Excel kan je zelfs een numeriek toetsenbord oproepen wat het ingeven van cijfers makkelijker maakt.

Naast de betalende versie kan je Office voor de iPad ook gratis gebruiken om documenten te lezen (maar niet te bewerken), dit inclusief het bekijken van PowerPoint-presentaties. Wel moet je minstens iOS 7.0 draaien op je toestel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content