Microsoft lanceert Spotify-concurrent op 26 oktober

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Microsoft bereidt de lancering voor van Xbox Music, een muziekdienst genre Spotify die beschikbaar zal zijn op de Xbox 360 en op pc’s, smartphones en tablets die Windows 8 ondersteunen.

Microsoft bereidt de lancering voor van Xbox Music, een muziekdienst genre Spotify die beschikbaar komt op de Xbox 360 en op pc’s, smartphones en tablets die Windows 8 ondersteunen.

Xbox Music wordt verwacht op 26 oktober – de dag dat Windows 8 voorgesteld wordt -, en is de opvolger van de muziekservice Zune, die opgedoekt wordt. Het nieuwe muziekplatform van Microsoft wordt een alternatief voor Spotify: er komt een gratis versie met advertenties, en een abonnementsformule waarbij je voor een vast maandbedrag onbeperkt muziek kan streamen. Het aanbod zou zo’n 30 miljoen songs gaan omvatten.

Interessant is ook de integratie met de storage-dienst SkyDrive, die het de gebruikers mogelijk zal maken hun favoriete liedjes en playlists op te slaan in een eigen cloudbibliotheek. Die kunnen ze via al hun Windows-apparaten raadplegen.

Microsoft wil Xbox Music ook gaan aanbieden op het iOS- en het Android-platform, al zullen deze apps niet van bij het begin verkrijgbaar zijn.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content