Microsoft lanceert tablet-PC die laptop ‘overbodig maakt’

© Reuters
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Met de Surface Pro 3 zal u voortaan geen laptop meer nodig hebben. Tenminste, dat zegt Microsoft, dat het toestel zonet lanceerde.

De Surface Pro 3 is geen klein toestelletje. Het scherm heeft een diagonaal van 12 inch (ter vergelijking: de iPad doet het met 9,7 inch, meer dan vijf centimeter minder. Microsoft is dan ook van mening dat wie de Pro 3 koopt geen laptop meer nodig heeft. Volgens Microsoft heeft 96 procent van de iPad-bezitters ook een laptop. Dat heet onnodige duplicatie.

De meest luxueuze uitvoering van de Pro 3 is dan ook uitgerust met een genereuze Core i7-processor van Intel. Die duiken meestal op in laptops en desktop-machines en niet in 9,1 millimeter dunne tablets. De machine kan tot 8 GB aan RAM-geheugen aan, krijgt een maximum-opslagcapaciteit van 512 GB en heeft een batterij waarmee je negen uur op het web zou moeten kunnen surfen.

Het scherm heeft een resolutie van 2160 bij 1440. Bijgeleverd is een ultragevoelige stilus en software die handschrift zo goed als ogenblikkelijk omzet in digitale tekst. Ook de karakteristieke toetsenbordcover is er nog steeds en hij is ergonomischer dan voorheen, zegt Microsoft.

Vanaf eind juni ligt de Surface Pro 3 in de VS in de winkel voor prijzen vanaf 799 dollar of 580 euro). In België is hij vanaf augustus verkrijgbaar.

Of dat voor de Surface-lijn genoeg is om eindelijk concurrentieel te worden met de iPad en zijn tienduizenden apps van hoge kwaliteit, of het rijke aanbod van budgetvreindelijke Androiud-tablets, valt uiteraard te bezien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content