Microsoft maakt het voor de Xbox mogelijk om cross-platform tegen Playstation 4 te spelen

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Microsoft heeft aangekondigd de Cross-Network-Play-functionaliteit toe te voegen aan Xbox One. Daardoor kunnen Xbox One-gamers het binnenkort ook opnemen tegen andere platformen als de pc en PlayStation.

Met name een crossover tussen de Xbox One en Playstation 4 lijkt een logische stap. De consoles komen steeds dichter bij elkaar in de buurt en er lijken nog weinig problemen om games gezamenlijk te intregreren.

Microsoft hield hierbij vooralsnog de boot af en maakte het voor Xbox-gebruikers alleen mogelijk om het op te nemen tegen mensen met een pc. Door de aankondiging van Microsoft kunnen game-ontwikkelaars nu aan de slag met spellen die op meerdere platformen gespeeld kunnen worden. Hierdoor zou de komende Call of Duty of FIFA gespeeld kunnen worden tussen Xbox en Playstation-gamers. Of dit ook snel zal gebeuren hangt af van de ontwikkelaars, schrijft TechChrunch.

Microsoft heeft het altijd tegengehouden dat dit zou gebeuren, omdat het eerder was dan Playstation met een succesvol multiplayerplatform voor consoles. Maar inmiddels heeft de console van Sony de Xbox ingehaald op het gebied van online spelers en is Microsoft de underdog geworden. Door deze stap te maken zou Microsoft ervoor kunnen zorgen dat mensen die nu pas een console kopen, alsnog voor Xbox kunnen kiezen terwijl hun vrienden een Playstation hebben. Het zou er bovendien voor kunnen zorgen dat er meer spelers zijn voor minder populaire online spellen.

De eerste titel die van de nieuwe mogelijkheid gebruik gaat maken is Rocket League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content