Microsoft maakt Office gratis voor tablets en smartphones

© Reuters

Office wordt voortaan gratis op de iPad en de iPhone. Een versie voor Android is nabij.

Office voor de iPad is intussen veertig miljoen keer gedownload en ceo Satya Nadella laat weten dat ook de iPhone Office-apps krijgt. Intussen werkt het bedrijf aan een Androidversie.

Met de gratis versie kan je documenten maken en bewerken op elk iOS- (en binnenkort Android) toestel. Wie alle functies wil, zoals de integratie met OneDrive en documenten met meerdere gebruikers bewerken, kan terecht bij de betalende versie van Office 365.

Vorige week, op Microsoft TechEd, verklaarde Julia White, General Manager voor Office 365 al dat Microsoft bezig is aan de Androidversie van Office 365. Vandaag wordt dat platform vooral overspoeld met Office-achtige apps zoals Polaris en Quickoffice. Maar volgens White heeft MS Office wel een historisch voordeel, zegt ze tegenover Data News. “Office blijft de gouden standaard voor productiviteit. We merken dat mensen Office willen gebruiken.”

De keuze om eerst voor de iPad te ontwikkelen was volgens White een logische keuze: “Als we kijken naar waar Office werd verkocht dan zagen we veel overlap met de iPad, dan is het een logische keuze om dat eerst te kiezen. Maar we werken actief aan een versie voor Android.

In Data News van 21 november lees je meer over Microsoft TechEd, waarin White uitlegt hoe het bedrijf Office 365 uit handen van hackers houdt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content