Microsoft nog steeds geïnteresseerd in Yahoo

Informaticagigant Microsoft is nog steeds bereid om internetbedrijf Yahoo of een deel ervan over te nemen.

Informaticagigant Microsoft is nog steeds bereid om internetbedrijf Yahoo of een deel ervan over te nemen.

Grootaandeelhouder en miljardair Carl Icahn wil wel dat op 1 augustus de volledige raad van bestuur van het internetbedrijf wordt vervangen. Volgens hem wil Microsoft-topman Steve Ballmer niet langer onderhandelen met de huidige raad van bestuur.

De eerste gesprekken tussen Microsoft en Yahoo dateren al van januari 2008. Midden juni werden de gesprekken over een fusie echter stopgezet omdat Microsoft niet langer geïnteresseerd leek te zijn in het bedrijf.

Microsoft bevestigt nu als reactie op een brief van Icahn, nog steeds bereid te zijn tot overname. In die brief stelde hij dat de raad van bestuur van Yahoo moet vervangen worden. Van zodra Yahoo-baas Jerry Yang is afgezet, ligt de weg open voor een overname door Microsoft. Icahn zelf aast ook op een plaatsje in de raad van bestuur van het internetbedrijf.

Eind januari bood Microsoft nog een overnameprijs van 44,6 miljard dollar. Hoeveel de informaticagigant nu zou bieden, is nog niet bekend. Sinds het nieuws over een mogelijke overname bekend is geraakt, is de koers van Yahoo al fors gestegen.

Bron: Belga

Partner Content