‘Microsoft Office voor iOS en Android pas in najaar 2014’

© Reuters

Volgens een uitgelekte roadmap zou Microsoft Office voor iOS (iPhone, iPad) en Android pas in de herfst van 2014 op de markt komen. Veel later dan verwacht.

Volgens All About Microsoft mogen de gebruikers van een iPad of iPhone het op hun buik schrijven dat zebinnekort zullen gebruik kunnen maken van Office-applicaties als Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Dat schrijft ZDNet.

Uit een uitgelekte roadmap met een aantal ‘Gemini’-updates voor Office, blijkt dat niet enkel Office voor iOS en Android, maar ook Outlook voor Windows RT (de tabletversie) een pak later zal komen dan verwacht werd.

AllAboutPhones.nl schrijft dat Gemini 1.0 de Blue-update naar de Officeproducten brengt en Word, Excel, Powerpoint en OneNote veel ’touch-gevoeliger’ maakt. Met andere woorden: beter aangepast om te gebruiken op tablets. De Officeproducten werken op Windows 8 en Windows RT. De nieuwe apps komen niet ter vervanging van de bestaande desktop-applicaties, ze vullen ze aan. Gemini 1.0 komt nog in oktober dit jaar online, aldus nog AllAboutPhones.nl.

Goed zes maanden later, in april 2014, komt dan Gemini 1.5. Die breng een nieuwe Office-versie voor de Mac en een update voor Office op de Windows Phone. Office wordt dan ook aangepast voor Large Screen Experience-hardware (LSX-hardware), gepast voor heel grote multitouch-schermen.

Office RT

Verder komt in april 2014 ook nog Office RT, zegt AllAboutPhones.nl. Er zijn volgens die site nog geen details, maar All About Microsoft zou vermoeden dat Word RT, Excel RT, Powerpoint RT en OneNote RT een update krijgen. Outlook RT valt daarbij uit de boot, aldus All About Microsoft. Hoewel de applicatie nu al getest wordt, wil Microsoft die nog niet vrijgeven. De reden daarvoor is onbekend. Het wordt dus wachten tot oktober 2014, denkt AllAboutPhones.nl. Het blijft voor RT-gebruikers dus behelpen met de standaard Mail-app, “waar weinigen erg enthousiast over zijn”.

Ten slotte zou in oktober 2014 Gemini 2.0 komen, die brengt “eindelijk” de de iOS- en Androidversies van Office. Daarmee zal het kantoorpakket op de meeste frequent gebruikte tablets gedraaid kunnen worden. de roadmap maakt echter niet duidelijk welke apparaten ondersteudn worden, dus het kan ook Office voor smartphones zijn, besluit AllAboutPhones.nl. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content